راهنمای خرید و فروش امن

شهرتبلیغ فقط بستری برای کاربران جهت خرید و فروش کالا فراهم کرده است، بنابراین هیچ سودی از معاملات شما نبرده و مسئولیتی نیز ندارد؛ با این حال، همواره در تلاش است تا شما در فضایی امن و سلامت فعالیت کنید. در این راستا، در سند پیش رو مواردی جمع‌آوری شده است که امیدواریم با مطالعه و در نظر گرفتن آن‌ها، معامله‌ی امن‌تری داشته باشید.

 

    زنگ خطرهایی که هنگام خرید کالا باید به آن‌ها توجه کنید:

این موارد از نشانه‌های مشکوک بودن آگهی‌اند؛ نسبت به چنین آگهی‌هایی حساس بوده و حتما گزارش مشکل آگهی ثبت کنید:

    قیمت آگهی بسیار پایین است یا شرایط آگهی بیش از حد ایده‌آل به نظر می‌رسد.
    فروشنده پیش از توافق راجع‌به جزئیات معامله و نهایی شدن آن، به هر عنوانی پیشنهاد بیعانه را مطرح می‌کند.
    فروشنده اطلاعات شفاف و کاملی درباره‌ی کالا ارائه نمی‌کند.
    فروشنده خود را از فروشندگان معتبر و تایید شده توسط سایت شهرتبلیغ معرفی می‌کند. 

 

    صفر تا صد خرید امن:

این موارد نکته‌های کارآمدی است که برای داشتن معامله‌ای امن‌تر می‌بایست در نظر بگیرید:

    اطمینان از کالا: قبل از دیدن کالا و بررسی مشخصات مورد نظرتان، مبلغی پرداخت نکنید.
    سرویس پرداخت امن در دیوار: این سرویس در تمام دسته‌های کالایی فعال بوده و می‌توانید هنگام برقراری ارتباط با فروشنده از طریق چت شهرتبلیغ، با کلیک روی گزینه پرداخت امن از آن استفاده کنید.
    تصاویر و اطلاعات کالا: از فروشنده بخواهید تصاویر واضح و اطلاعات کافی از کالا را در اختیار شما بگذارد. چت شهرتبلیغ، امکانات لازم را برای دریافت عکس و اطلاعات، در اختیار شما قرار می‌دهد.
    سرویس ارسال کالا در شهرتبلیغ: هنگام استفاده از چت شهرتبلیغ در تمامی آگهی‌های کالایی، قابلیتی تحت عنوان «ارسال کالا» به طرفین چت نمایش داده می‌شود. این سرویس به شما این امکان را می‌دهد تا کالای مورد معامله را بدون دردسر از فروشنده تحویل بگیرید. 

 

    زنگ‌ خطرهایی که هنگام فروش کالا باید به آن‌ها توجه کنید:
    رفتار مشکوک خریدار: خریدار بخواهد بدون دیدن کالا، آن را با قیمت عالی بخرد
    پرداخت اینترنتی و کارت به کارت: در صورت پرداخت اینترنتی یا کارت به کارت، به هیچ عنوان به دیدن رسید پرداخت اکتفا نکنید و حتما قبل از تحویل کالا، حساب خود را چک کرده و از وارد شدن مبلغ به حسابتان مطمئن شوید. برای آشنایی بیشتر با راه‌های جلوگیری از کلاهبرداری با استفاده از رسید جعلی، می‌توانید راهنمای مربوط به رسیدهای جعلی را مطالعه کنید.
    چک و سفته: چک و سفته ممکن است نقد نشوند. با علم و آگاهی از مقررات مربوطه اقدام به اخذ چک و سفته نموده و برای استعلام وضعیت چک‌های صیادی به سامانه استعلام وضعیت اعتبار چک‌های صیادی مراجعه نمایید.
    چک رمزدار بانکی: در صورت دریافت چک‌های رمزدار بانکی، با مراجعه به بانک مورد نظر، از اصالت آن مطمئن شوید.

 

    همواره به یاد داشته باشید:
    امن‌ترین و بهترین راه خرید، معامله‌ی حضوری است. به این معنا که خریدار در ملاقات حضوری با فروشنده، کالا را ببیند، بررسی کند و همان زمان مبلغ را پرداخت نماید.
    هنگام گفتگو راجع‌به شرایط معامله از ارائه‌ی اطلاعات شخصی که نامربوط به موضوع معامله است، بپرهیزید چرا که احتمال مزاحمت را افزایش می‌دهد.
    حتماً اطلاعات طرف مقابل مانند آگهی، شماره ی تماس و .. را ذخیره کنید تا در صورت نیاز به این اطلاعات، دسترسی سریع داشته باشید.
    امن‌ترین راه ارتباطی میان کاربران استفاده از چت دیوار است. اگر طرف مقابل بدون دلیل موجه درخواست برقراری ارتباط در سایر پیام‌رسان‌ها مانند تلگرام و واتس‌اپ و … را داشت، توصیه می‌کنیم درخواست او را نپذیرید. چت دیوار انواع قابلیت‌های لازم برای رد و بدل کردن پیام‌های متنی، صوتی و تصویری را دارا بوده و در صورت بروز هرگونه مشکل، قابلیت استناد در محاکم قضایی را دارد.
    در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از کلاهبرداری در آگهی و یا هنگام چت با کاربر مقابل، با ثبت گزارش تخلف، دیوار را به فضایی امن‌تر برای معاملات خود تبدیل کنید.

 منابعی که می‌توانند در صورت نیاز به پیگیری مشکلات یا استعلام کالا به شما کمک کنند:

لینک سامانه ثنا (پیگیری شکایات و مشاهده ابلاغ‌ها)

لینک وبسایت پلیس فتا (مطالعه هشدارهای مربوط به جرائم رایانه‌ای)

لینک وبسایت جهت استعلام خلافی خودرو

لینک وبسایت جهت استعلام موبایل، تبلت و لپتاپ (استعلام سرقتی یا مفقودی از سامانه همیاب۲۴، استعلام اصالت کالا از سامانه همتا، استعلام اطلاعات گارانتی کالا از شرکت گارانتی کننده)

لینک استعلام ثبت شرکت (احراز اطلاعات شرکت‌ها)

لینک وبسایت تصدیق اصالت سند ملک (احراز اصالت ملک و واقعی‌بودن اطلاعات آن)

لینک سامانه استعلام چک صیادی (احراز صحت چک)

Image